14 huvitavat fakti minu kohta

faktid

26.01.2017

Täna katsun ma loetleda kokku mõningad huvitavad faktid enda kohta. Eks see jääb juba teie otsustada, kui huvitavad või ebahuvitavad need on.

 1. Minu nimi algab H-tähega, sest sama esitähega algasid minu isa, isa isa ja isa ema nimed. Muide ma oleksin võinud Heidi asemel olla Helen. Mul on hea meel, et mu vanemad otsustasid siiski selle kasuks, mida täna toredasse kombosse HeiDisain saan panna. Helendisain oleks nõme.
 2. Ma sündisin kell 8.30 ja mu ema tuletab seda igal sünnipäeval meelde, helistades just sellel kellaajal.
 3. Ma olen isa poolt saarlane ja ema poolt setu. Tore kombinatsioon. Lisaks sellele oli mu vanaisa mulk.
 4. Mul on foobia näpuotste vigastuste ja herilaste vastu. Doonoriks olemise juures on ka kõige õudsem see hetk, kui nad näpu otsast vereproovi võtavad. Kui mul midagi näppudega juhtub, siis ma võin hakata lihtsalt heast peast lahinal nutma.
 5. Ma jumaldan animeeritud filme. Eriti Dreamworksi ja Pixari asju. Näiteks olen ma shreki või madagascari esimesi osi näinud julgelt üle 50 korra. Seda on ikka jube palju (ma omast arust olen selle numbriga väga tagasihoidlik hetkel).
 6. Mul on kergemat sorti OCD (obsessive compulsive disorder) häire. Pean asjad järjestama kas värvi, suuruse või tähestiku järgi. Lapsena sättisin oma memme niidirulle värvide järgi ritta, nüüd kaustasid ja pliiatseid ja muud seesugust.
 7. Et mu töö oleks edukas, pean ma esmalt töölaua ära koristama.
 8. Mu hääletoon muutub kardinaalselt, kui ma pöördun kasside või väikeste armsate loomade poole, et neid tervitada. Samamoodi muutub hääletoon telefonivestluses õega.
 9. Kunagi ma tegin ülipalju selfiesid (endleid?) ja laadisin need üles ühele lehele, kus digitaalsed kunstnikud said neid oma loomingus kasutada. Muide, sealt tuli tõeliselt kifte pilte 🙂 Näitan neid teinekord.
 10. Ma olen tegelenud 17 aastat teatriga. Alguses kaks aastat Saue valla Kultuurimajas ja seejärel Salme Teatris.
 11. Minu esimene teatriroll oli neegritüdruk Pambu lavastuses „Timbu-Limbu õukond ja lumemöldrid“. Sain selle eest ka kooliteatrite festivalil preemia.
 12. Mul oli kunagi periood, kus ma kuulasin metalit, kandsin nahkpükse ja mõtlesin ninna ja kulmu augud teha. Õnneks läks see mööda.
 13. Mul oli ka selline periood, kus ma kuulasin trance muusikat, käisin nabaka ja kõrgete kontsade ja säärtega nahksaabastega. Loomulikult ei puudunud selle komplekti juurest must silmalainer ja palju valet värvi puuderkreemi.
 14. Ma kandsin seitsmenda klassi klassipildil halle varvassokke koos sandaalidega. Sinna juurde mustad alt laienevad lilletikanditega püksid, rohelise-sinise kirju kampsun ja hall kilevest peal. Järeldus – juba noorena ei olnud mul moegeeni, mis siis, et mu vanaema oli õmbleja ja tema kodus käis alati fashion TV. Õudne fakt: Ma kandsin seda sama vesti kokku kolmel (!) klassipildil, millest kahel siis sarnast riietust nagu pildil.

klassipiltCool tsikk esireas?! Mega kombo!