Koht, kuhu sooviksin reisida või kolida

reis

19.01.2017

Ma olen vist üks neist vähestest inimestest, kes ei ole veetnud pikemalt aega välismaal. Ma olen küll võrdlemisi palju reisinud tänu oma tööle ja ka niisama, kuid ma ei ole kunagi osalenud näiteks üliõpilasvahetuses või otsustanud kolida mõnele soojemale maale, et teha seal juhutöid ja riläksida.

Mulle on alati meeldinud külastada erinevaid riike, teha nende kultuuridega tutvust ja siis ühel hetkel tagasi tulla, sest töö ju vajab tegemist ja kohustused ootavad. Mul on olnud erinevaid asju, mis mind Eestis veidi justkui kinni hoiavad, aga peamiselt on kaks valikut, kas see on siis hea töö või mõni oluline inimene, keda hoiab jälle mingi teine asi kinni. Reisihimu ei ole olnud  mulle kunagi olulisem, kui mu lähedased. Head sõbrad ei kao samuti ära, kui mõni riik teie vahel on. Minul elab välismaal väga mitu sõpra, kellega endiselt pidevalt suhtluses olen. Nägin eelmisel suvel oma parimat sõbrannat üle kolme aasta, sest ta elab Austraalias, mu teine väga hea sõbranna on omale kodu ja pere rajanud Saksamaale ja kolmas Norra. Aga iga kord, kui me kohtume, ei oleks nagu midagi muutunud. Kõik jätkub samast kohast, kust pooleli jäi.

20130804_200729Ischia, Itaalia

Aga tegelikult ma väga tahaks mõnda aega kuskil mujal elada. Nüüd on see soov kuidagi eriti reaalne, kuna ma olen aru saanud, et mitte miski ei saa meid KINNI hoida. See on kõik meie enese peas. Tegelikult on võimalik leida väga palju erinevaid lahendusi, et oma mõtteid ja plaane teoks teha. Minu elukaaslane on ka seda sama meelt ning ei pane otseselt kätt ette mõttele, et võib-olla kunagi me mõnda uut kohta pikemaks ajaks ka avastama läheme. Muidugi mitte kohe, aga vähemalt võimalus on olemas.

20130808_111009Capri, Itaalia

Kui mul oleks valida, kuhu ma reisida sooviksin, siis avastamata paiku on muidugi mustmiljon, kus kõigis võiks ära käia. Kogu Ameerika, Austraalia, Aafrika ja Aasia (peale Hiina ja Tai, sest seal ma olen korra käinud, aga läheks veel). AAAAA. Euroopas olen ma enamikes riikides juba käinud, kuid kindlasti tuleb ära käia Islandil ja Šotimaal! Need tunduvad võrratud paigad. Kuid näiteks Itaalias ma võiksin vist lõputult käia. Kui Soome ja Rootsi välja arvata, siis see on olnud minu kõige tihedam reisisihtkoht ja ma lihtsalt jumaldan seda loodust, toitu, veini ja inimesi. Loodan sinna ka tulevikus veidi pikemaks ajaks minna. Kaugematest riikidest rääkides, siis mu elukaaslane on tekitanud minus suure huvi näha Vietnami ja Kambodžat. Seal elaksin ma mõnda aega ka täitsa vabalt 🙂

2014-10-30 16.11.42Shanghai, Hiina

Panete tähele, kuidas inimese mõte liigub automaatselt välisriikidesse, kui jutt käib sellest, milliseid kohti külastada või kuhu kunagi kolida võiks. Tegelikult ei ole pealkiri ju väitnud, et tegemist ei võiks olla meie kodumaaga. Eesti ma olen ka risti-põiki läbi sõitnud, kuid kõige lemmikumateks piirkondadeks on mul Saaremaa, Hiiuma ja Peipsi-äärne. Ma ei välista, et kunagi veedan suurema osa oma ajast just mõnes Eesti paigas, mis mulle südamelähedased on. Aga nagu ma olen ka juba öelnud, siis midagi konkreetset ma väita ei saa, elu teeb ise omad korrektuurid ja suunab meid elama sinna, kus parasjagu vaja.

2014-07-20 21.20.31Kärla vana lennuväli, Saaremaa, Eesti (muide ma juhtisin just seal esimest korda elus autot)

 

Fotod: mõningad minu isiklikud reisimälestused.

Save

Save